خرابی لیفتراک می تواند کابوسی باشد برای شما !!!

نکاتی برای رفع کابوس خرابی لیفتراک که بهتر است بدانید !!!

خرابی، این بدترین کابوس دارنده لیفتراک است شما می‌ توانید پیشرفته‌ ترین تجهیزات را به همراه همه ابزارهای موردنیاز را داشته باشید اما اگر عملیاتی یا آماده به کار نباشد کار زیادی انجام نخواهد شد و وقتی کار تمام نشود باید وقت از دست رفته و هزینه های مشتریان ناراضی را جبران کنید.
گرچه خرابی لیفتراک همیشه به دلیل خرابی قطعات ایجاد نمی شود، اما مطمئنا می تواند توانایی شما را در جابجایی محصولات و مواد اولیه مختل کند.

خوشبختانه خرابی لیفتراک و تجهیزات شما می‌ تواند با استفاده از موارد زیر کاهش یابد:

  1. کاهش خرابی با استفاده از لیفتراک مناسب
  2. کاهش خرابی لیفتراک با استفاده صحیح از آن
  3. کاهش خرابی لیفتراک با تعمیر و نگهداری به موقع
  4. استفاده از قطعات اصل و فابریک لیفتراک
  5. کمک گرفتن از تعمیرکار حرفه ای

رفع خرابی لیفتراک

۱.کاهش خرابی با استفاده از لیفتراک مناسب

هر بار که مشتریان با یک قطعه خاصی از لیفتراک دچار مشکل می‌ شوند و به طور مکرر خراب می شود، نمی توانند علت آن را دریابند . معمولا مشکل این است که لیفتراکی که آنها استفاده می کنند برای انجام آن کار مناسب نمی باشد. برای تشخیص این مشکلات بهتر است که به نحوه استفاده از لیفتراک توجه کنید تا متوجه شوید چه چیزی ممکن است باعث بروز این مشکل شود.
مثال : راننده آجرهای سنگین را بلند و آنها را حمل می کند بار در حین حمل و نقل، بالا و پایین می شود و فشار زیادی را بر روی چندین قطعه از اجزای لیفتراک مانند زنجیرها و دکل وارد می‌ کند این مشکل خاص با افزودن یک مخزن فشار هیدرولیک ( آکومولاتور ) به سیستم هیدرولیک لیفتراک حل می شود.
آکومولاتور با استفاده از نیتروژن، فشار هیدرولیک را تنظیم می کند و ضربه های ناشی از تکانه های بار را جذب می کند که این امر باعث کاهش فرسودگی دکل و همچنین انجام یک جابجایی نرم تر برای راننده می شود .
این موضوع اهمیت استفاده از قطعات جانبی برای لیفتراک را نشان می‌ دهد. شاید به نصب یک قطعه اضافی پس از خرید لیفتراک احتیاج داشته باشید و یا اینکه کلا به یک مدل لیفتراک کاملاً متفاوت نیاز داشته باشید در کل یک یا دو تغییر ساده می تواند باعث صرفه جویی زیادی در هزینه و زمان شما شود.

2. کاهش خرابی لیفتراک با استفاده صحیح از آن

پس از داشتن تجهیزات و لیفتراک مناسب، مرحله بعد استفاده صحیح از آن است. نظارت بر نحوه استفاده لیفتراک ها، ملاکی برای تعیین درستی استفاده از دستگاه ها می باشد.
اپراتوری نامناسب ، ایمنی ندارد و همچنین می‌ تواند منجر به فرسودگی سریع تجهیزات شود برخی از عادت های بد اپراتوری شامل موارد زیر می شود:

– مرکز ثقل بار گذاری نامناسب :

هنگامی که بار با استفاده از یک سوم ابتدایی شاخک برداشته می‌ شود یا بار کاملاً در جلوی دکل محکم نیست.

– تعویض دنده ناصحیح :

تعویض دنده بین جلو و عقب ،هنگام جابجایی بار، در حالیکه لیفتراک در حرکت است. این نوع عملکرد می تواند باعث سایش سریع صفحات گیربکس شود ،آسیب قابل توجه به سیستم انتقال قدرت و افزایش سایش تایر شود.

هل دادن یا کشیدن بار:

لیفتراک برای بلند کردن و حمل بار طراحی شده است نه برای فشار دادن و کشیدن بار . هل دادن و کشیدن بار فشار زیادی روی اجزای مختلف از جمله گیربکس ، کریج و دکل وارد می‌ کند.

اضافه بار:

بلند کردن بار بیش از ظرفیت لیفتراک بسیار خطرناک است این عملکرد نه تنها ایمن نیست بلکه می‌ تواند به قطعات هیدرولیکی شاخک ها و سایر اتصالات آسیب برساند.

– نشستن و برخاستن نامناسب اپراتور از روی صندلی :

وارد آوردن فشار اضافی به صندلی هنگام نشستن و بلند شدن، به دلیل کمک نگرفتن از دستگیره ها، می تواند باعث آسیب دیدگی بدن و همچنین سایش و پارگی سریع صندلی و کاپوت لیفتراک شود.

اینها تنها چند نمونه از استفاده نامناسب از لیفتراک است که می‌ تواند هزینه‌ های نگهداری و تعمیرات را با گذشت زمان افزایش دهد آموزش دیدن اپراتور و عملکرد ایمن می‌ تواند به مقابله با برخی از این مسائل کمک کند.

خرابی لیفتراک

 

3.کاهش خرابی لیفتراک با تعمیر و نگهداری به موقع

لیفتراک ،مثل هر وسیله دیگر اگر سرویس و نگهداری نشود خرابی آن اجتناب ناپذیر است باید در فواصل زمانی مشخص تعمیر یا سرویس شود بسته به مدل دستگاه ،محیط کاری و تعداد ساعاتی که روزانه لیفتراک کار می‌ کند باید به طور مکرر نگهداری انجام شود طبق برنامه زمان بندی تعمیر و نگهداری
به عنوان مثال اگر گرد و غبار و مواد الیافی در اطراف شما شناور باشد ممکن است لازم باشد فیلتر ها را عوض کنید و رادیاتور را بیشتر تمیز کنید. بسیاری از مشتریان با روتین نگهداری مشکل دارند که به علت کمبود دانش ،توانایی و مدیریت است. اگر شما اقدامات نگهداری انجام می‌ دهید مهم است که بدانید چه نوع نگهداری لازم است و در چه فاصله‌ زمانی باید نگهداری صورت گیرد. شما می توانید این اطلاعات را در دفترچه راهنمای سرویس دستگاه خود پیدا کنید یا از کارشناسان خود در پاورلیور بپرسید ‌.
راه حل دیگر بهره مندی از چک لیست سرویس و نگهداری برنامه‌ ریزی شده است که بر اساس چک لیست و مدل لیفتراک  خود می توانید نگهداری را انجام دهید یا می توانید از کارشناس آنلاین پاورلیور به صورت دوره ای ، برای چک آپ و پشتیبانی تعمیر و نگهداری کمک بگیرید .این کار باعث می‌ شود لیفتراک های شما بهینه کار کنند خرابی کاهش یابد و بتوانید روی انجام کار تمرکز کنید.

4.استفاده از قطعات اصل و فابریک لیفتراک

همه لیفتراکها مثل هم ساخته نشده‌ اند قطعات با کیفیت پایین و طراحی ضعیف می توانند سریعتر از قطعات اصلی و با کیفیت بالا فرسوده شوند. فیلترهای هوای کوچکتر باید بیشتر تمیز و تعویض شوند. قرقره هایی با قطر کوچکتر اصطکاک بیشتری روی شیلنگ های هیدرولیک ایجاد می‌ کنند که باعث فرسایش زودرس می شود و کشو های دکل به راحتی آسیب می‌ بینند و نیاز به تعویض دارند و همین امر در مورد اجزای اصلی مانند گیربکس نیز صدق می‌کند.
به طور مثال موتور های 4Y موجود در لیفتراک های Toyota core ic به دلیل دوام و بازدهی بالا مشهور هستند و اغلب بدون نیاز به تعمیرات اساسی به بیش از۳۰۰۰۰ ساعت کار میرسند. این امر باعث کاهش خرابی و بازگشت سریع سرمایه می‌ شود. در صورتی که قطعه ای خراب و نیاز به تعویض آن باشد ،توجه به کیفیت قطعات و نحوه نصب آن به یک اندازه مهم است.

اگرچه برخی قطعات مصرفی نا مرغوب ممکن است هزینه کمتری داشته باشند اما در آینده احتمالاً هزینه بیشتری را بایستی متحمل شوید. استفاده از قطعات اصلی باعث می شود لیفتراک شما با همان کیفیتی که در کارخانه ساخته شده، کار کند و نصب قطعه توسط یک تکنسین مجاز ، نتیجه سرویس و تعمیرات را بهتر می کند و اطمینان دارید که تعویض مطابق توصیه های سازنده انجام می‌ شود .

برای نگهداری بهتر لیفتراک خود میتوانید به مقاله ضرورت داشتن برنامه تعمیر و نگهداری لیفتراک مراجعه کنید.

مهندس احمدرضا تنها
ارسال دیدگاه